Toiminnan tuotot ja kulut 2024
Suomen Pipliaseuran tuotot muodostuvat pääosin varainhankinnan ja kustannustoiminnan tuotoista. Muita tuottoja ovat tuotot sijoitustoiminnasta, jäsenmaksuista ja testamenteista. Kansainvälinen työ, raamattutyö Suomessa sekä liiketoiminta ovat kokonaan yleishyödyllistä ja sääntöjen 2 §:ssä ja 3 §:ssä kuvattua varsinaista toimintaa.
Vuonna 2024 seuran kokonaistuotot olivat 3,2 miljoonaa sisältäen liiketoiminnan tuottojäämän.
Kokonaistuotot 2024

Seurakuntien tuki nousi 16 prosentilla vuodesta 2023. Kolehtituotot palasivat koronaa edeltäneelle tasolle.
Julkiset avustukset sisältävät mm. ulkoministeriön 212 000 euron rahoituksen Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan sekä Kirkkohallituksen 250 000 euron tuen Vanhan testamentin käännöshankkeelle.
Yksityislahjoitusten 531 000 eurosta 513 000 euroa kohdistui kansainväliseen työhön ja 18 000 euroa Vanhan testamentin VT2028-käännöshankkeeseen kotimaassa.
Liiketoiminta
Liiketoiminnan tuotot olivat 1 miljoonaa ja kulut 750 000 euroa. Tuottojäämä kasvoi edellisvuodesta 20 %, ja oli nyt 289 000 euroa. Piplian liiketoiminnan tuottojäämällä katetaan seuran yhteisiä kuluja. Liiketoimintaa ei rahoiteta lahjoitusvaroin.
Liiketoiminta, tuotot ja kulut

Kansainvälinen työ
Kansainvälisen toiminnan tuotot ja kulut
Kansainväliseen toimintaan kohdistuvat tuotot olivat 2 520 000 euroa. Seura saa sekä vapaita että käyttötarkoitukseltaan rajattuja lahjoituksia.
Kansainvälisen työn varainhankinta

Tuki seurakunnilta: Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunnat ovat Suomen Pipliaseuran keskeisiä kumppaneita. Seura sai seurakunnilta talousarviovaroja 1 230 000 euroa sekä yhteistyösopimuksiin pohjautuvia ja muita tuottoja 251 000 euroa. Kokonaistuotot seurakunnilta kasvoivat 247 000 eurolla verrattuna edelliseen vuoteen. Kerätyt kolehdit palautuivat koronaa edeltävien vuosien tasolle. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien taloudellinen osallistuminen lähetysjärjestöjen työhön raportoidaan Kirkkohallituksen vuosittain julkaisemassa kannatustilastossa.
Lahjoitukset yksityisiltä: Seuralla on merkittävä yksityisten tukijoiden joukko. Seura tavoittelee lahjoittajien määrän ja säännöllisen lahjoittamisen kasvattamista. Suora tuki yksityishenkilöiltä oli 531 000 euroa, josta 513 000 euroa kohdentui kansainväliseen työhön.
Seuran varainhankintastrategian mukaisesti tavoitellaan ensilahjoittajien määrän kasvua ja kanavissa painopisteen siirtymistä digitaalisiin kanaviin. Vuonna 2024 lahjoittajista 15 % oli uusia lahjoittajia, ja verkkolahjoitukset kasvoivat 41 % edelliseen vuoteen verrattuna. Yksityislahjoituksiin ovat vaikuttaneet kotitalouksien epävarmat talousnäkymät, ja kokonaistuki yksityisiltä henkilöiltä pysyi edellisen vuoden tasolla.
Julkiset avustukset: Ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea käytettiin 212 000 euroa.
Kansainvälinen työ ja siihen kohdistuvat tukitoiminnot
Vuonna 2024 kansainväliseen työhön käytettiin 2 120 000 euroa. Tästä ohjelma- ja hankerahoitusta oli 1 563 000 euroa eli 74 %. Kansainvälisen työn tukitoimintoihin eli varainhankintaan, koulutukseen ja viestintään käytettiin 26 %.
Kansainvälisen työn kulut

Kansainvälisen työn ohjelmat
Suomen Pipliaseuran kansainvälisten ohjelmien kulut olivat 1 563 000 euroa. Nämä käytettiin kahdenvälisiin ja monenkeskisiin hankkeisiin, joista 36 % oli raamatunkäännöstyötä, 42 % lukutaitotyötä ja 11 % Raamatun käyttöä.
Yleisavustusten osuus oli 9 %, mikä sisälsi tuen muun muassa Ukrainan Pipliaseuralle. Pipliaseurojen yhteisten ohjelmien osuus oli 2 %. Niillä tarkoitetaan työtä, jota Yhtyneet Raamattuseurat toteuttavat jäsenseurojensa puolesta hankkeiden suunnittelussa ja seurannassa.
Kansainvälisen työn jakautuminen

Raamatunkäytön osuuteen sisältyy Yhtyneiden Raamattuseurojen digitaalisen BibleBooster-alustan kehitystyötä. Yhteinen alusta palvelee eri maiden seuroja ja mahdollistaa digitaalisen raamatunkäytön niille, jotka eivät pysty sitä omin resurssein kehittämään. Pipliaseuran digitaalisista palveluista vastaava johtaja Antti Siukonen työskenteli BibleBooster-hankkeen vetäjänä määräaikaisesti heinäkuusta 2023 heinäkuuhun 2024, minkä jälkeen hän on toiminut 20 %:n työajalla roolissa Digital Strategy Consultant.
Kansainvälisen työn ohjelmien jakautuminen maanosittain
Suomen Pipliaseura valitsee kansainvälisten ohjelmiensa painopistealueet sen perusteella, miten voimme parhaiten lisätä Yhtyneiden Raamattuseurojen työn laatua ja vaikuttavuutta. Tuemme erityisesti vähemmistöjen parissa tehtävää raamatunkäännös- ja lukutaitotyötä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Sinne sijoittuu myös tekemämme kehitysyhteistyö.
Lisäksi edistämme Raamatun käyttöä alueille, joissa pipliaseurojen asema antaa niille poikkeukselliset toimintamahdollisuudet, kuten Intiassa, Kiinassa sekä Egyptissä ja Lähi-idässä. Ukrainassa olemme tukeneet paikallista pipliaseuraa Raamattujen jakelussa sodasta kärsivään maahan.
Hankkeet maanosittain
Pipliaseuran kansainvälisestä työstä 60 % sijoittuu Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan. Työ Aasiassa muodostaa 10 % osuuden. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan 4 %:n osuus keskittyy Raamatun käyttöön. Euroopan työ 3 % koostuu tuesta muun muassa Ukrainaan sekä Raamattu Suomen Suvulle -hankkeen kielille.
Suomen Pipliaseuran tukemasta kansainvälisestä työstä 23 % jakautuu Yhtyneiden Raamattuhankkeiden yhteisten hankkeiden kautta globaalisti.

23 % osuuden muodostavat Yleisavustukset, yhteiset ohjelmat ja kehitystyöt kattaa Yhtyneille Raamattuseuroille maksettavan yleisavustuksen lisäksi Suomen Pipliaseuran omien asiantuntijoiden työn Yhtyneiden Raamattuseuran ohjelmien konsultoinnissa ja koordinoinnissa. Työ palvelee raamatunkääntämisen, lukutaidon ja raamatunkäytön hankkeita.
Seuran taloudellinen asema ja varainhallinta
Seuran taloudellinen tilanne on edelleen vakaa. Omavaraisuusaste on 89 %. Vieraassa pääomassa ei ole pitkäaikaisia velkoja. Tilikauden ylijäämä on 222 000 euroa. Talousarviossa vuodelle 2024 arvioitu tilikauden alijäämä oli 52 000 huomioiden Vanhan testamentin kääntäminen mobiiliympäristöön -hankkeen omarahoitusosuuden aktivoinnin taseeseen. Seuran sijoitusomaisuus oli 31.12.2024 tasearvoltaan yhteensä 2 330 000 euroa. Seuran sijoitusvarallisuus on passiivisesti hoidetuissa rahastoissa, jotka täyttävät vähintään EU:n asettamat kestävän rahoituksen artikla 8:n mukaiset kriteerit.