Kohti tulevaa 

Kuluva vuosi on Suomen Pipliaseuran nykyisen strategiakauden viimeinen. Tilanne on hyvä. Seuran tarina, toiminta ja talous ovat kunnossa. Henkilöstö on sisäistänyt yhteiset tavoitteet. Kumppanien ja yleisön kuuleminen on työn suunnittelun ohjenuora. Seurakuntien tuki on vahvistunut, mikä näkyy hyvässä tuloksessa ja työn tavoittavuudessa. 

Uutta strategiaa voidaan rakentaa aiemman pohjalle. Pipliaseuraa ohjaava näky on säilynyt ennallaan seuran perustamisesta alkaen: Raamattu kuuluu kaikille, ja sen sanoma tuo ihmisten elämään toivoa. 

Myös Pipliaseuran hyveet ovat yhä käyttökelpoisia: käyttäjälähtöisyys, halu oppia ja valmius uudistua ruokkivat toisiaan. Älykäs organisaatio on tietoperustainen, joustava ja hyvä kuuntelemaan. 

Tehdyt valinnat ohjaavat toimintaa pitkälle tulevaisuuteen. Raamatunkäännöstyön, Raamatun painamisen ja jakelun ja Raamatun käytön edistämisen rinnalla tehdään lukutaitotyötä, johon on saatu rahoitusta myös Ulkoministeriöltä. Annamme yhtyneiden Raamattuseurojen käyttöön useita eturivin asiantuntijoita. Digistrategiamme ankkuroituu Pipliaseurojen yhteistyönä toteutettavaan BibleBooster-hankkeeseen. 

Piplian uusi, käyttäjälähtöiseen käännösteoriaan nojaava raamatunsuomennos valmistuu vuonna 2028. Sen mahdollistavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kärkihankerahoitus ja suomalaisten kirkkokuntien yhteinen tuki. Raamatunkäännöstyö saamen kielille jatkuu koltansaamen käännöshankkeessa. 

Olen iloinen ja kiitollinen, että olen saanut palvella kaksi täyttä kautta Suomen Pipliaseuran hallituksen puheenjohtajana. Luovutan tehtävän seuraajalleni täynnä uskoa seuran tulevaisuuteen. Tulevaisuuden Piplia on menestyvä palvelujärjestö, iloksi ja hyödyksi kumppaneilleen, tärkeä osa Yhtyneiden Raamattuseurojen yhteisöä, taloudeltaan terve ja työntekijöilleen hyvä työpaikka. 

Toivon Jumalan siunausta Suomen Pipliaseuralle ja sen työlle!

Jukka Keskitalo
Hallituksen puheenjohtaja

Näky kantaa 

1800-luvun alussa muutkin kuin Napoleon haaveilivat valloituksista. Skottipastori John Paterson unelmoi maailmasta, jossa Raamattu on jokaisen saatavilla. Sallimus johdatti Patersonin Suomeen, ja vuonna 1812 syntyi maamme vanhin kristillinen yhdistys, Suomen Pipliaseura. 

Unelma on kasvanut huikeisiin mittoihin. Tänään Yhtyneiden Raamattuseurojen verkosto on maailman laajin yleishyödyllinen yhteisö. 155 pipliaseuraa toimii yli 240 maassa ja alueella. Raamatun kääntäminen, lukutaidon opettaminen, Raamatun julkaiseminen ja jakelu ja Raamatun käytön edistäminen yhdistyvät kokonaisvaltaiseksi raamattutyöksi. 

Pipliaseura tarjoaa maailmanlaajuisen raamattuseuraliikkeen voiman kaikkien niiden käyttöön, joille Raamattu on tärkeä ja rakas. Emme ole kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen kilpailija vaan niiden kumppani. Haluamme tehdä Raamatusta saavutettavan, ymmärrettävän, läheisen ja kiinnostavan, jotta seurakunnat voivat toteuttaa omaa julistus- ja palvelutehtäväänsä Suomessa ja maailmalla. 

Työmme tukijat ratkaisevat sen, miten laajasti näky voi toteutua. Yhdessä voimme saada aikaan suuria. Jumalan valtakunnan työn ei tarvitse jäädä kiinni siitä, ettei Raamattua ole, ettei sen kieltä ymmärrä, ettei sitä osaa lukea tai ettei sen sanoma kiinnosta. 

Vuonna 2024 tukijoiden luottamus näkyi hyvässä tuloksessa. Sen ansiosta voimme kasvattaa työmme vaikuttavuutta. Se on myös rohkaiseva signaali, kun strategiakauden päättyessä katsomme tulevaisuuteen. Työllemme on tilausta ja näkymme kantaa. 

Olemme yhä saman unelman palveluksessa kuin silloin, kun seura perustettiin. Raamattu kuuluu kaikille, ja se voi uudistaa elämää kaikkialla. Pipliaseura haluaa olla paras mahdollinen työkalu niille, jotka jakavat tämän unelman.

Petri Merenlahti
Toiminnanjohtaja